top of page

Referenties


Advocaat van de sponsors van het Zeesluis IJmuiden PPS project


Advocaat van de financiers van het EUR 490 miljoen A15 PPS project


Adviseren van een investeringsfonds bij de verwerving van een portefeuille van Nederlandse PPS infrastructuur projecten


Adviseren van twee consortia over de grootste binnenstedelijke ontwikkeling van Den Haag, waaronder het onderwijs- en cultuurcomplex Amare, twee woontorens en een hotel


Adviseren van twee pensioenfondsen bij de herstructurering van hun portefeuille van woning ontwikkelingsprojecten

Peter Habraken is een van de toonaangevende juridisch adviseurs voor grote projecten in de infrastructuur-, bouw- en vastgoedsector. Hij is meer dan 30 jaar advocaat en zijn focus heeft nagenoeg vanaf het begin van zijn loopbaan gelegen op asset-ontwikkelingsprocessen. Peter is als advocaat betrokken geweest bij vrijwel elk belangrijk (PPS) project in Nederland in de infra en bouw/vastgoedsector. Hierdoor heeft hij als geen ander kennis van market-best-practices en vaardigheid in het vinden van werkbare oplossingen voor unieke situaties. Peter wordt gewaardeerd om zijn commerciële, oplossingsgerichte aanpak, waarbij hij conflicten weet te voorkomen of te overbruggen. Hij geniet daarbij niet alleen het vertrouwen van zijn klanten, maar weet vaak ook het vertrouwen te winnen van hun ‘counterparts’, hetgeen bijdraagt aan efficiënte en tegelijk ook duurzame oplossingen.

Peter is lid van een aantal beroepsverenigingen binnen zijn vakgebied, waaronder de International Bar Association en de Vereniging van Bouwrechtadvocaten. Hij is medeoprichter en lid van de Duits Nederlandse Advocatenvereniging en spreekt vloeiend Duits. Peter is tevens coördinerend hoofdredacteur van de wereldwijde Chambers-gids over construction law.


Chambers Europe - Band 1 in Real Estate - Construction

Peter Habraken is highly esteemed for representing developers and contractors, offering notable expertise in PPP mandates. He is described by one interviewee as "one of the most profound Dutch construction lawyers" and "a very commercial lawyer." Clients describe him as a "really good communicator" who is able to "build bridges" in complex negotiations.


Legal 500  – Leading Individual - Construction

Peter Habraken is ranked as a Leading Individual in Construction and described by clients as “a key figure” and part of a "more than substantively strong" team in Project Finance and PFI.

Peter Habraken

Peter Habraken

Advocaat | Partner​

T: +31 (0)88 374 49 14

M: +31 (0)622 42 07 67

E: p.habraken@habrakenrutten.com

bottom of page